Exkluzívny, plne vyzretý tmavý pu-erh ročníku 2003 z oblasti Yi Wu. Má typicky hladkú a hlbokú plnú chuť so stopami orechov a čínskych datlí. Vďaka vyzretosti má čaj krásne číry nálev tmavohnedej farby.
Zobraziť viacPríprava: 8 - 10g puerhu vložíme do vyhriatej 200ml konvičky. Najprv čajový list "opláchneme" menším množstvom horúcej vody, ktorú vylejeme. Následne pripravujeme nálevy - horúcou vodou (100 °C) zalejeme čaj a necháme lúhovať cca 30-45 sekúnd, potom čajový nálev zlejeme do džbánika a popíjame. Tento postup zalievania čaju opakujeme 4-6 krát, od štvrtého nálevu môžeme dobu lúhovania predĺžiť na 60 sekúnd.
Pôvod / provincia: | Čína/ Yunnan |
Miesto/ záhrada: | Xi Shuang Ban Na, Yi Wu |
Zber/ rok výroby: | jar 2003 |
Hmotnosť: | 250 g |