Tehla tmavého pu-erhu z oblasti Lin Cang od prevereného výrobcu má tmavočervenú farbu nálevu, vôňu čínskych datlí, škrupinových plodov a príjemne sladkú chuť.
Veľmi dobrý pomer ceny a kvality. Tehla je rovnako vhodná na okamžité popíjanie, ako aj na dlhodobé uskladnenie.
Zobraziť viacPríprava: 8 - 10g puerhu vložíme do vyhriatej 200ml konvičky. Najprv čajový list "opláchneme" menším množstvom horúcej vody, ktorú vylejeme. Následne pripravujeme nálevy - horúcou vodou (100 °C) zalejeme čaj a necháme lúhovať cca 30-45 sekúnd, potom čajový nálev zlejeme do džbánika a popíjame. Tento postup zalievania čaju opakujeme 4-6 krát,od štvrtého nálevu môžeme dobu lúhovania predĺžiť na 60 sekúnd.
Pôvod / provincia: | Čína/ Yunnan |
Miesto/ záhrada: | Lin Cang |
Zber/ rok výroby: | jar 2017 |