Precízne spracovaný tmavý puerh z produkcie roku 2006. Nálev má číru, čistú tmavohnedú farbu. V chuti nájdeme tóny orechov, horkej čokolády alebo čínskych datlí a zrelého ovocia (Zao Xiang).
Čaje Long Sheng v našej ponuke nenesú v sebe ani náznak zatuchnutosti nebo dymovosti. Vyznačujú sa naozaj čistou, hlbokou a vyzretou chuťou.
Zobraziť viacPríprava: 8 - 10g puerhu vložíme do vyhriatej 200ml konvičky. Najprv čajový list "opláchneme" menším množstvom horúcej vody, ktorú vylejeme. Následne pripravujeme nálevy - horúcou vodou (100 °C) zalejeme čaj a necháme lúhovať cca 30-45 sekúnd, potom čajový nálev zlejeme do džbánika a popíjame. Tento postup zalievania čaju opakujeme 4-6 krát, od štvrtého nálevu môžeme dobu lúhovania predĺžiť na 60 sekúnd.
Pôvod / provincia: | Čína/ Yunnan |
Miesto/ záhrada: | Simao |
Zber/ rok výroby: | jar 2006 |