Exkluzívny a vynikajúci pu-erh vyrobený na jeseň roku 2006. Precízne spracovaný tmavý pu-erh z veľmi kvalitnej a nemiešanej maoche. Vôňa čaju je príjemná, čistá a svieža, pripomína sladké čínske datle. Nálev je vďaka vyzretosti čaju číry a hutný, v jeho vôni zacítime zase tóny čokolády. V chuti nenájdeme ani náznak zatuchnutia či dymovitosti, ide o vyzretý a veľmi kvalitný čaj. Ušľachtilý pu-erh vhodný na každodenné popíjanie. Odporúčame!
Zobraziť viacPríprava: 8 - 10g puerhu vložíme do vyhriatej 200ml konvičky. Najprv čajový list "opláchneme" menším množstvom horúcej vody, ktorú vylejeme. Následne pripravujeme nálevy - horúcou vodou (100 °C) zalejeme čaj a necháme lúhovať cca 30-45 sekúnd, potom čajový nálev zlejeme do džbánika a popíjame. Tento postup zalievania čaju opakujeme 4-6 krát,od štvrtého nálevu môžeme dobu lúhovania predĺžiť na 60 sekúnd.
Pôvod / provincia: | Čína/ Yunnan |
Miesto/ záhrada: | Simao |
Zber/ rok výroby: | jar 2005 |