Čaj sa skladoval v prirodzene vlhkom sklade v Hongkongu (Gang Cang), takže je výrazne zrelší než iné čaje rovnakého veku. Vôňa je kvalitná „skladová“ – tzn. je v ňom cítiť mokré drevo, zemitosť, huby, avšak je bez stopy nepríjemnej zatuchnutosti alebo plesne. Chuť je výrazne „mokrá“ – zemitá, dominujú v nej tóny dreva a húb, zabalené do hladkej sladkosti. Napriek tomu má čaj strednú plnosť. Odporúčame milovníkom „zemitých“ puerhov.
Zobraziť viacGang Cang: Označenie pre (pu-erh) čaje skladované v Hong Kongu, využívajúce miestnu vlhkosť k jeho urýchlenému zreniu.
San Cha: sypaný čaj, doslova rozhádzaný/rozsypaný, opak lisovaného čaje.
Príprava: 8 - 10g puerhu vložíme do vyhriatej 200ml konvičky. Najprv čajový list "opláchneme" menším množstvom horúcej vody, ktorú vylejeme. Následne pripravujeme nálevy - horúcou vodou (100 °C) zalejeme čaj a necháme lúhovať cca 30-45 sekúnd, potom čajový nálev zlejeme do džbánika a popíjame. Tento postup zalievania čaju opakujeme 4-6 krát, od štvrtého nálevu môžeme dobu lúhovania predĺžiť na 60 sekúnd.
Pôvod / provincia: | Čína/ Yunnan |
Miesto/ záhrada: | Xi Shuang Ban Na, Yi Wu |
Zber/ rok výroby: | jar 2006 |
Označenie/receptúra: | Gang Cang, sklad Hong Kong |