Tibetský čaj
Tradičný „tibetský“ tmavý čaj (hei cha), ktorý je lisovaný do tvaru tehly a má hmotnosť cca 650g. Unikátny Hei Cha (čierny čaj), ktorý sa vyrába podľa pôvodných receptúr a starých technológií. Vôňa čaju môže pripomínat vlašské orechy a v jeho chuti je cítit horskú trávu a sladké tóny.
Tento čaj má podľa ľudovej medicíny naozaj vynikajúce ozdravné účinky - nielen spaľuje tuky, ale pomáha tiež vylučovať z tela toxíny. Spomaľuje proces starnutia.
Príprava: 10 g čaju na 1 liter vody, povariť 10-15 minút, nechať odstáť 2-3 h alebo cez noc, scediť a znovu ohriať a popíjať. Prípadne čaj ponechať v nádobe a podľa potreby ďalej variť/dopĺňať ďalšiu vodu a popíjať.
Pôvod / provincia: | Čína/ Ś-čchuan |
Miesto/ záhrada: | Ya An |
Zber/ rok výroby: | 2002 |