Gruzínsky čaj je pestovaný na najsevernejšie položených čajových plantážach v unikátnych klimatických podmienkach. Vysokohorské prostredie, optimálna priemerná ročná teplota a odolnosť gruzínskeho čajovníka dáva predpoklady k jedinečnej bio produkcii. Gruzínske čaje sú ako jedny z mála na svete pestované bez použitia pesticídov a herbicídov. Gruzínske čaje sa majú nižší obsah trieslovín ako čaje z tropických oblastí, vďaka čomu je ich chuť jemná bez trpkosti.
Zobraziť viacPríprava: Na prípravu gruzínskeho bieleho čaju sa najviac hodia sklenené konvičky alebo porcelán. Konvičku vyhrejeme vriacou vodou, ktorú vylejeme a do vyhriatej 200ml konvičky vložíme 6g čajových lístkov, zalejeme vodou s teplotou 90-100°C, luhujeme 30-45s. Ďalšie nálevy luhujeme o niečo kratšie, čaj by mal zniesť 4-5 plnohodnotných nálevov.
Pôvod: | Gruzínsko |