OCHUTNAJTE ÚTESOVÝ OOLONG SHUI XIAN - NARCIS Z HÔR WU YI, ZNÁMY AJ AKO VODNÁ VÍLA. VYZNAČUJE SA OSTREJŠOU PEČENOU A PRAŽENOU VÔŇOU. V NÁLEVE POPRI DYMOVOSTI POCÍTIME AJ KVETINOVO-OVOCNÉ SLADKASTÉ TÓNY.

Biely mesačný svit / Yue Guang Bai "White Moonlight"

Biely mesačný svit, známy ako „biely pu-erh“, je špeciálny zelený (sheng) pu-erh s rozdielnym spracovaním. Listy sa po zbere nechávajú zavädnúť v noci za mesačného svitu, a nie počas dňa na slnku, ako sa to zvykne robiť pri materiáli maocha. Veľký podiel matne strieborných a veľkých ochmýrených tipsov dáva čaju atraktívny vzhľad.
Veľký bohato ochmýrený list v podobe vrcholového púčika a jedného lístka má jemnú bylinnú vôňu. Farba nálevu je žltá, číra, vonia po bylinkách a lúčnych kvetoch. Vôňa zaliateho listu je blízka špecifickej vôni zelených pu-erh čajov, avšak v jemnejších odtieňoch. Mierne pripomína i biely čaj. V chuti je čaj plný, svieži, so sladkastými dozvukmi. Každým ďalším nálevom sa približuje k výraznej a povzbudzujúcej chuti typickej pre zelené pu-erhy.
Delikátny ušľachtilý a jemný čaj vhodný na každú príležitosť.

Zobraziť viac
Dostupnosť
Skladom
Cena
10,20 €

Výber hmotnosti

Novinka

Nazývaný tiež Yue Guang Mei Ren. Čajová špecialita s pomerne dlhou históriou pochádza pravdepodobne z Jing Gu. Vďaka špeciálnym výrobným postupom (zavädnutie a spracovanie v noci) získavajú lístky nádherný kontrast farieb. Tipsy a povrch lístkov sú zamatovo jemné a smotanovo biele, zatiaľ čo spodná strana lístkov je tmavá až čierna – biela strana vraj reprezentuje deň a tmavá noc.

Legenda vraví, že v dávnych časoch dievčiny vybrané pre zber lístkov na tento čaj dostali tri dni vopred špeciálnu starostlivosť vrátane kúpeľov. Za svitu mesiaca potom starostlivo zbierali len tie najlepšie púčiky a lístky určené na výrobu tohto nádherného čaju – z toho pochádza tiež jeden z názvov čaju „Kráska mesačnej noci“ (Moonlight Beauty).

Príprava: 8 - 10g puerhu vložíme do vyhriatej 200ml konvičky. Najprv čajový list "opláchneme" menším množstvom horúcej vody, ktorú vylejeme. Následne pripravujeme nálevy - horúcou vodou (100 °C) zalejeme čaj a necháme lúhovať cca 30-45 sekúnd, potom čajový nálev zlejeme do džbánika a popíjame. Tento postup zalievania čaju opakujeme 4-6 krát,od štvrtého nálevu môžeme dobu lúhovania predĺžiť na 60 sekúnd.

Pôvod / provincia: Čína/ Yunnan
Charakter: bylinno-ovocný
Miesto/ záhrada: Jing Mai Shan, Lan Cang
Zber/ rok výroby: jar 2017
Označenie/receptúra: 100% Yunnan Da Ye