Vynikajúci červený čaj z Taiwanu (Formosa) z tohtoročného aprílového zberu. Čaj pochádza z oblasti Nantou z pohoria Ali Shan, čo mu dodáva typický nádych vysokohorských oolongov. List je však spracovaný ako červený čaj, teda v jeho chuti nájdeme miernu trpkosť a zvieravosť, doplnenú o hlboké tóny zrelého ovocia. Vďaka hutnejšiemu a pevnému listu kultivaru Ruan Zhi vydrží čaj veľké množstvo nálevov.
Zobraziť viac
Ruan Zhi: mäkká stonka v klasifikácii oolongových kultivarov. Pôvodný kultivar bol na Taiwan dovezený pravdepodobne z Fu-ťienu; totožný s kultivarom Qing Xin.
Príprava: Na prípravu červeného čaju používame najlepšie sklenenú konvičku, v ktorej sa dá dobre pozorovať rozvíjanie listov. Do vyhriatej 200ml konvičky vložíme 6g čajových listov, najprv čaj „opláchneme“, teda zalejeme vodou 95-100°C a ihneď zlejeme, potom zalievame vodou s teplotou 95-100 °C. Prvý nálev luhujeme 30-40 sekúnd, ďalšie potom 15-20/20/30/40/50/60+.
Pohorie Ali Shan.
Pôvod / provincia: | Taiwan |
Miesto/ záhrada: | Ali Shan, Nantou |
Zber/ rok výroby: | 13.4. 2024 |
Kultivar: | Ruan Zhi |