Tmavý pu-erh základnej triedy lisovaný do hniezdočiek o hmotnosti 5-6g. Čaj je zabalený v jemnom papieri. Zľahka drtený list, nálev má príjemnú, silnú chuť.
Zobraziť viacPríprava: 8-10 g puerhu vložíme do vyhriatej 200ml konvičky. Najprv čajový list "opláchneme" menším množstvom horúcej vody, ktorú vylejeme. Následne pripravujeme nálevy - horúcou vodou (100 °C) zalejeme čaj a necháme lúhovať cca 30-45 sekúnd, potom čajový nálev zlejeme do džbánika a popíjame. Tento postup zalievania čaju opakujeme 4-6 krát,od štvrtého nálevu môžeme dobu lúhovania predĺžiť na 60 sekúnd.
Pôvod / provincia: | Čína/ Yunnan |
Miesto/ záhrada: | Wu Liang Shan |
Zber/ rok výroby: | jar 2012 |