Nádherný zelený čaj s ploskými a dlhými sviežo-zelenými lístkami. Podobné čaje (s ostrými a špicatými veľkými listami) sa v Tai Pingu produkovali ešte pred začiatkom dynastie Ming. Ale až za dynastie Qing sa jeden z pestovateľov čaju z mestečka Hou Ken preslávil svojím novým čajom, ktorý pomenoval „Hou Kui – Náčelník Opíc“.
Čaj má ploché a pomerne veľké listy žiarivo zelenej farby s červenými žilkami a ochmýrenou vnútornou stranou. Ako jeden z mála zelených čajov má orchideovú kvalitu chuti a vône. Nálev má jemne mliečnu konzistenciu a jemnú chuť, s dozvukom po orchideách. Tento čaj, ktorý právom patrí medzi desať najslávnejších čínskych zelených čajov, pomáha uvoľniť sa po fyzickej záťaži, stimuluje činnosť nervovej sústavy a tonizuje.
Lístky sú veľmi dlhé, takže sa nedajú voľne vložiť do 200ml sklenenej konvičky. Pri vložení do konvičky budú dlhé lístky vyčnievať – netreba ich však zlomiť, ale počkať, kým sa poddajú teplej vode prvého nálevu.
Zobraziť viacPríprava: Pri príprave zeleného čaju používame najlepšie sklenenú konvičku, v ktorej sa dá dobre pozorovať rozvíjanie listov. Do vyhriatej 200ml konvičky vložíme 6g čajových listov, zalievame vodou s teplotou 75-85°C, prvý nálev luhujeme 30-40s, ďalšie potom 20/30/40-50/60+.
Pôvod / provincia: | Čína/ An-chuej |
Miesto/ záhrada: | Tai Ping |
Zber/ rok výroby: | 11. apríla 2024 |