OCHUTNAJTE ÚTESOVÝ OOLONG SHUI XIAN - NARCIS Z HÔR WU YI, ZNÁMY AJ AKO VODNÁ VÍLA. VYZNAČUJE SA OSTREJŠOU PEČENOU A PRAŽENOU VÔŇOU. V NÁLEVE POPRI DYMOVOSTI POCÍTIME AJ KVETINOVO-OVOCNÉ SLADKASTÉ TÓNY.

Rize

Rize je kvalitná trieda čierneho lámaného čaju. Čaj je tureckým národným nápojom a pitie čaju tam má dlhú tradíciu. Čajové plantáže sa nachádzajú v horách v blízkosti černomorského mesta Rize, neďaleko gruzínskych hraníc.
Čaj Rize má sýto červený nálev silnej a plnej chuti, a napriek povzbudzujúcim účinkom je to jemný a lahodný čaj. Popíja sa veľmi sladený.
Turci majú na prípravu čaju špeciálny recept: čajové listy pred zaliatím dôkladne vyhrejú v konvičke nad parou z variacej sa vody. Až potom z nich prichystajú hustý silný výluh, ktorý luhujú celé hodiny a riedia si ho horúcou vodou v poháriku.
My suché lístky rize čaju krátko opražíme vo vyhriatom hrnci (krátko, je náchylný na prihorenie), zalejeme vodou a povaríme pár minút. Osladíme ho bielym cukrom a servírujeme v tureckých nerezových konvičkách.

Zobraziť viac
Dostupnosť
Skladom
Cena
78,00 €

Výber hmotnosti

Príprava čaju Rize: dve polievkové lyžice čaju rize (8-9g) krátko "opražíme" v hrnci - čaj sa musí rozvoňať, ale nesmie sa pripáliť. Prilejeme 450 ml vody a varíme 3-5 minút. Osladíme podľa chuti, rize čaj se pije veľmi sladký. Zlejeme do konvičky a podávame.