Biela čokoláda - lisovaný biely čaj Gong Mei z jarnej produkcie roku 2018. Čaj má jemnú ovocnú chuť a vôňu, vydrží mnoho nálevov.
Čaj je zlisovaný pre jednoduché porcovanie na 18 dielikov po 5,5g, tak akurát na jednu menšiu konvičku či gaiwan (150-200ml). Jednotlivé nálevy odporúčame dlhšie luhovať.
Gong Mei: Tretia trieda bieleho čaju z Fu-ťienu, medzistupeň mezi čajmi Pai Mu Tan a Show Mee.
Príprava: Na prípravu bieleho čaju sa najviac hodia sklenené konvičky alebo porcelán. Konvičku vyhrejeme vriacou vodou, ktorú vylejeme a do vyhriatej konvičky vložíme čajové lístky 3-4 g na 100ml vody, zalejeme vodou s teplotou 90-100°C, luhujeme 30-45s. Ďalšie nálevy luhujeme o niečo kratšie, čaj by mal zniesť 4-5 plnohodnotných nálevov, pri bielych čajoch z divokých čajovníkov je počet nálevov 5-6.
Pôvod / provincia: | Čína/ Fu-ťien |
Miesto/ záhrada: | Fu Ding |
Zber/ rok výroby: | jar 2018/lisovanie: leto 2019 |
Kultivar: | Fu Ding Da Bai |