ČAJ NA DNES: ČERVENÁ ORCHIDEA / PHOENIX HONG CHA - NESIE CHARAKTER OOLONGOV Z POHORIA FÉNIXA.

Poradíme vám? +421 910 565 291
Hladať
Voňavý a chutný čaj

Smaragdové špirálky jari / Pi Lo Chun

Veľmi jemný čaj, ktorý sa má zbierať počas skorej jari, hneď ako sa objavia prvé nežné lístky, v ktorých je obsah aminokyselín a čajových fenolov najväčší. Čaj musí byť spracovaný ešte v ten istý deň, kedy bol zbieraný. Celý proces (zber, sušenie a zvinovanie lístkov) musí byť ukončený do noci.

Pi Lo Chun má sedem tried rôznej kvality – čím nižšia je trieda, tým väčšie sú lístky a naopak. U vysokých tried je použitá teplota sušenia nižšia a zaobchádzanie s listom je opatrnejšie. Vôňa suchého čaju je neopísateľná, takmer medová, lístky sú zakrútené do miniatúrnych, bohato ochmýrených špirálok, nálev má jemne smaragdovú farbu, s chuťou plnou a ťažšou, napriek tomu veľmi sviežou.

Zobraziť viac
Dostupnosť
Skladom
Cena
8,50 €

Výber hmotnosti

Čerstvý zber Novinka

Príprava: Na prípravu zeleného čaju používame najlepšie sklenenú konvičku, v ktorej sa dá dobre pozorovať rozvíjanie listov. Do vyhriatej konvičky vložíme 3g čajových listov na 100 ml vody, zalievame vodou s teplotou 75-85°C, prvý nálev luhujeme 30-40s, ďalšie potom 20/30/40-50/60+.

Pre vysoký podiel jemných tipsov (vrcholových lístkov) odporúčame prípravu čaju Pi Lo Chun s vodou ochladenou až na 65 °C a pri prvom náleve sypať lístky do pripravenej vody.

Pôvod/ provincia: Čína/ Ťiang-su
Miesto/ záhrada: Dong Ting Shan
Zber/ rok výroby: 4.3. 2020