Z preslávených a obľúbených zelených čajov Lung Ching, alebo Dračia studňa, je toto základná trieda, ale veľmi dobrá a kvalitná voľba pre každodenné popíjanie. Čaj má jasnozelené ploché lístky, výraznú vôňu, a sladký nálev. Proces triedenia, sušenia a praženia čajových listov musí byť presne dodržaný, aby sa vyrobil pravý Lung Ching.
Západné jazero „Xi Hu“ sa nachádza v blízkosti Hangzou na východe Číny. Kláštorné plantáže v jeho okolí boli známe už v 8. storočí n.l., v dobách „Klasickej knihy o čaji“ od Lu Yua.
Príprava: Na prípravu zeleného čaju používame najlepšie sklenenú konvičku, v ktorej sa dá dobre pozorovať rozvíjanie listov. Do vyhriatej 200ml konvičky vložíme 6g čajových listov, zalievame vodou s teplotou 75-85°C, prvý nálev luhujeme 40-60s, ďalšie potom 15-20s/20/30/40/50/60+.
Pôvod / provincia: | Čína/ Če-ťiang |
Miesto/ záhrada: | Xi Hu |
Zber/ rok výroby: | 17. apríla 2024 |
Kultivar: | Qun Ti Zhong, Tu Cha |