Svieži aromatický červený čaj s ovocným nádychom z hory Tian Mu. Suchý tmavohnedý list tohoto výnimočného čaju pripomína vôňu vzácneho dreva. V náleve potom ucítime vôňu sušených marhúľ a sliviek, čokoládovú vôňu a medové tóny. Nebeský červený čaj je tichý a príjemný spoločník v chladných a daždivých dňoch.
Zobraziť viacLong Jing #43 - najznámejší zo série kultivarov vyvinutých Inštitútom pre čajový výskum pod Čínskou akadémiou vied. Bol naklonovaný z kultivaru Jiu Keng a používá sa na výrobu zelených a červených čajov. Pre svoje skoro rašiace puky sa používa predovšetkým pre včasné jarné zbery.
Príprava: Na prípravu červeného čaju používame najlepšie sklenenú konvičku, v ktorej sa dá dobre pozorovať rozvíjanie listov. Do vyhriatej 200ml konvičky vložíme 6g čajových listov, najprv čaj „opláchneme“, teda zalejeme vodou 95-100°C a ihneď zlejeme, potom zalievame vodou s teplotou 95-100 °C. Prvý nálev luhujeme 30-40 sekúnd, ďalšie potom 15-20/20/30/40/50/60+.
Pôvod / provincia: | Čína/ Če-ťiang |
Miesto/ záhrada: | Xin Chang Da Fo |
Zber/ rok výroby: | 12. apríla 2022 |