Počas chladných zimných dní ochutnajte Nebeský červený čaj / Tian Mu Hong Cha. Pocítite v chuti vzácne drevo, marhule, slivky, hladkosť i jemnú trpkosť čokolády. Zahreje a povzbudí.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biely snežný drak / Bai Xue Long

Silný a intenzívny. Pre hľadačov výrazných, ostrejších tónov bieleho čaju.
Nádherne spracovaný biely čaj s intenzívne sladkasto-bylinnou vôňou. Žltkastý iskrivý nálev vonia po ovocí a bylinkách. Chuť je výrazná, sladká, ušľachtilo natrpklá, ale nie horká. Ide o jeden z mála novo vyrábaných bielych čajov, ktorý sa vďaka svojej vysokej kvalite stal veľmi rýchlo populárnym nielen v Číne, ale aj v ďalších krajinách.

Zobraziť viac
Dostupnosť
Skladom
Cena
11,00 €

Výber hmotnosti

V Číne je známy ako Xin Gong Yi Bai Cha, doslovne „biely čaj spracovaný novou technológiou“, nazvaný podľa rovnomenného kultivaru vyvinutého vo Fu Dingu v roku 1968. Spracovanie sa oproti bežným bielym čajom odlišuje pridaním medzikroku - jemného tvarovania listov (rou nian). Vďaka tomu sa lístky trochu narušia a stihnú pred usušením viac zoxidovať. Vďaka unikátnemu vzhľadu a jemnej ovocnej aróme sa tento čaj pomerne úspešne predáva v Číne, podobne ako taiwanský oolong Dong Fang Mei Ren, ktorý vzdialene pripomína.

Príprava: Na prípravu bieleho čaju sa najviac hodia sklenené konvičky alebo porcelán. Konvičku vyhrejeme vriacou vodou, ktorú vylejeme a do vyhriatej 200ml konvičky vložíme 6g čajových lístkov, zalejeme vodou s teplotou 90-100°C, luhujeme 30-45s. Ďalšie nálevy luhujeme o niečo kratšie, čaj by mal zniesť 4-5 plnohodnotných nálevov, pri bielych čajoch z divokých čajovníkov je počet nálevov 5-6.

Prečítajte si článok o bielom čaji

Pôvod / provincia: Čína/ Fu-ťien
Miesto/ záhrada: Fu Ding
Zber/ rok výroby: 12. apríla 2024