Počas chladných zimných dní ochutnajte Nebeský červený čaj / Tian Mu Hong Cha. Pocítite v chuti vzácne drevo, marhule, slivky, hladkosť i jemnú trpkosť čokolády. Zahreje a povzbudí.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Formosa GABA Oolong

Oolong, ktorý je stabilne zastúpený v našej ponuke – s výraznou chuťou a vôňou po zrelom ovocí. Odporúčame ho aj pre jeho dobré pôsobenie na telo. Čaj, ktorý prináša priaznivé až upokojujúce pocity.

Taiwanský oolong s veľmi špecifickou vôňou a chuťou pripomínajúcou prezreté sladké ovocie, v chuti je možné zacítiť i prirodzene sladkasté medové tóny. Nálev má zlato-oranžovú farbu a vydrží prekvapivo veľa nálevov so stabilnou chuťou.
 

Zobraziť viac
Dostupnosť
Skladom
Cena
15,20 €

Výber hmotnosti

GABA čaje: špeciálne vyrobené čaje tak, aby obsahovali vyššie množstvo látky GABA (kyselina gamma-aminomaslová), ktorá je podľa výskumov zdraviu veľmi prospešná. Počas spracovania sú čajové lístky vystavené dusíku, vďaka ktorému dôjde  k navýšeniu obsahu GABA. Výrobný postup bol objavený zhruba pred dvadsiatimi rokmi japonskými vedcami, ktorí vtedy experimentovali s uchovaním potravín. Každý čaj túto látku bežne obsahuje v množstve 20-30mg/100g. Pre možnosť uvedenia GABA v názve však platí, že daný čaj musí obsahovať najmenej 150mg/100g čaju.

GABA je neproteínová aminokyselina, ktorá sa prirodzene vytvára v ľudskom tele. Je jedným z hlavných neurotransmiterov pre centrálny nervový systém a pôsobí ako druh brzdy – zabraňuje nadmernému vzrušeniu nervového systému.

Medzi účinky okrem iného patrí:

- zvyšuje koncentráciu

-pôsobí priaznivo pri zvýšenej námahe a strese

-znižuje krvný tlak a cholesterol

-zlepšuje krvný obeh a okysličenie v mozgu

-podporuje metabolizmus mozgových buniek

-napomáha pri znižovaní nadváhy

-odbúrava alkohol v krvi

 

Príprava: 6 - 8 g čaju Gaba vložíme do vyhriatej 200ml konvičky. Najprv čajový list "opláchneme" menším množstvom horúcej vody, ktorú vylejeme. Následne pripravujeme nálevy - horúcou vodou (100 °C) zalejeme čaj a necháme lúhovať cca 30-45 sekúnd, potom čajový nálev zlejeme do džbánika a popíjame. Tento postup zalievania čaju opakujeme 4-6 krát,od štvrtého nálevu môžeme dobu lúhovania predĺžiť na 60 sekúnd.

Pôvod / provincia: Taiwan
Zber/ rok výroby: máj 2022