Oolong, ktorý je stabilne zastúpený v našej ponuke – s výraznou chuťou a vôňou po zrelom ovocí. Odporúčame ho aj pre jeho dobré pôsobenie na telo. Čaj, ktorý prináša priaznivé až upokojujúce pocity.
Taiwanský oolong s veľmi špecifickou vôňou a chuťou pripomínajúcou prezreté sladké ovocie, v chuti je možné zacítiť i prirodzene sladkasté medové tóny. Nálev má zlato-oranžovú farbu a vydrží prekvapivo veľa nálevov so stabilnou chuťou.
GABA čaje: špeciálne vyrobené čaje tak, aby obsahovali vyššie množstvo látky GABA (kyselina gamma-aminomaslová), ktorá je podľa výskumov zdraviu veľmi prospešná. Počas spracovania sú čajové lístky vystavené dusíku, vďaka ktorému dôjde k navýšeniu obsahu GABA. Výrobný postup bol objavený zhruba pred dvadsiatimi rokmi japonskými vedcami, ktorí vtedy experimentovali s uchovaním potravín. Každý čaj túto látku bežne obsahuje v množstve 20-30mg/100g. Pre možnosť uvedenia GABA v názve však platí, že daný čaj musí obsahovať najmenej 150mg/100g čaju.
GABA je neproteínová aminokyselina, ktorá sa prirodzene vytvára v ľudskom tele. Je jedným z hlavných neurotransmiterov pre centrálny nervový systém a pôsobí ako druh brzdy – zabraňuje nadmernému vzrušeniu nervového systému.
Medzi účinky okrem iného patrí:
- zvyšuje koncentráciu
-pôsobí priaznivo pri zvýšenej námahe a strese
-znižuje krvný tlak a cholesterol
-zlepšuje krvný obeh a okysličenie v mozgu
-podporuje metabolizmus mozgových buniek
-napomáha pri znižovaní nadváhy
-odbúrava alkohol v krvi
Príprava: 6 - 8 g čaju Gaba vložíme do vyhriatej 200ml konvičky. Najprv čajový list "opláchneme" menším množstvom horúcej vody, ktorú vylejeme. Následne pripravujeme nálevy - horúcou vodou (100 °C) zalejeme čaj a necháme lúhovať cca 30-45 sekúnd, potom čajový nálev zlejeme do džbánika a popíjame. Tento postup zalievania čaju opakujeme 4-6 krát,od štvrtého nálevu môžeme dobu lúhovania predĺžiť na 60 sekúnd.
Pôvod / provincia: | Taiwan |
Zber/ rok výroby: | máj 2022 |