Útesový oolong s výrazným charakterom a typickými stopami minerálov v chuti. Pochádza z rovnakého pohoria Wu Yi ako slávny útesový oolong Da Hong Pao (Veľké šarlátové rúcho) alebo Narcis z hôr Wu Yi (Shui Xian). Má typicky pečenú, ale aj sladko korenistú vôňu a hlbokú chuť, ktorá sa rozbaľuje po vrstvách. Dochuť je výrazná a sladká. Veľmi ušľachtilý čaj s mnohými nálevmi.
Zobraziť viacQi Zhong: doslova zvláštny druh; voľné označenie pre prirodzene sa rozmnožujúce voľne rastúce yancha kríky rôznych kultivarov
Príprava: Na prípravu čaju oolong používame najlepšie sklenenú konvičku, v ktorej sa dá dobre pozorovať rozvíjanie listov. Do vyhriatej konvičky vložíme 3g čajových listov na 100 ml vody, najprv čaj „opláchneme“, teda zalejeme vodou 95-100°C a ihneď zlejeme, potom zalievame vodou s teplotou 95-100 °C. Prvý nálev luhujeme 30-40 sekúnd, ďalšie potom 15-20/20/30/40/50/60+.
Pôvod / provincia: | Čína/ Fu-ťien |
Miesto/ záhrada: | Wu Yi Shan |
Zber/ rok výroby: | 18. apríla 2019 |