Počas chladných zimných dní ochutnajte Nebeský červený čaj / Tian Mu Hong Cha. Pocítite v chuti vzácne drevo, marhule, slivky, hladkosť i jemnú trpkosť čokolády. Zahreje a povzbudí.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veľké šarlátové rúcho / Da Hong Pao

Jeden z najznámejších a najslávnejších čajov je práve útesový oolong Da Hong Pao, Veľké šarlátové rúcho, ktorému sa často prisudzuje aj prívlastok Kráľ čajov. Pochádza z pohoria Wu Yi na severe provincie Futien, ktorá sa zase označuje za domovinu čínskej čajovej kultúry.
Veľmi podmanivý a zároveň neuchopiteľný čaj, ktorého farba nálevu je bledo bordová až jemne červená. Vo vôni cítiť voňavé aj pražené tóny, súčasťou jeho spracovania je totiž sušenie nad dubovým drevom. Nálev je prekvapivo sladký so širokou škálou chutí, zacítite v ňom kokosové i karamelovo-medové tóny či kvetovú sladkosť. Pražený charakter sa pripomenie zase v dochuti, na jazyku a podnebí po dopití zostáva príjemná trpkosť. Rozhodne jeden z najzaujímavejších oolongov i čajov vôbec.

Zobraziť viac
Dostupnosť
Skladom
Cena
16,20 €

Výber hmotnosti

Príprava: Na prípravu čaju oolong používame najlepšie sklenenú konvičku, v ktorej sa dá dobre pozorovať rozvíjanie listov. Do vyhriatej konvičky vložíme 3g čajových listov na 100 ml vody, najprv čaj „opláchneme“, teda zalejeme vodou 95-100°C a ihneď zlejeme, potom zalievame vodou s teplotou 95-100 °C. Prvý nálev luhujeme 30-40 sekúnd, ďalšie potom 15-20/20/30/40/50/60+.

Pôvod / provincia: Čína/ Fu-ťien
Miesto/ záhrada: Wu Yi Shan
Zber/ rok výroby: jar 2018